IO-Link Application Sessions

De IO-Link Group Belgium organiseert op 18 mei en 22 juni digitale Application Sessions van telkens één uur. Identificatie met RFID over IO-Link (18.4) en Verbeterd onderhoud dankzij IO-Link (22.6).

Nieuwe installaties en machines hebben heel wat uitdagingen, niet alleen op mechanisch vlak, maar ook op het vlak van automatisering en digitalisering. Machines genereren heel wat data, zowel over het productieproces, als over de machinestatus zelf. Deze gegevens worden verzameld door sensoren en actuatoren zonder dewelke de machine of installatie niet kan functioneren. IO-Link biedt de oplossing voor tal van uitdagingen op sensor- en actuatorvlak.

Aan de hand van reële business cases kunt u heel concreet zien hoe IO-Link kan worden ingezet in uw toepassing.

IO-Link Application Session I : IDENTIFICATIE MET RFID OVER IO-LINK

Wanneer : Dinsdag 18 mei van 10.00 u tot 11.00 u (Online via MS Teams)

REGISTREREN VOOR DIT EVENT

Identificatie van componenten of halffabricaten doorheen de productieproces is van cruciaal belang om een goed en kwalitatief eindproduct af te leveren. RFID zorgt er bijvoorbeeld voor dat de correcte handelingen worden toegepast tijdens het assemblage- of testproces of dat het juiste onderdeel wordt gebruikt of de juiste tool wordt ingezet. RFID kan ook bijdragen tot veilige werkomstandigheden. Wil je weten hoe IO-Link matcht met RFID, dan is dit online event een aanrader. Aan de hand van 2 concrete cases tonen wij u de meerwaarde van identificatie over IO-Link.

10.00 u - Welkom
10.05 u - IO-Link Technologie
10.10 u - CASE I - Geavanceerde toegangscontrole met RFID over IO-Link garandeert veiligheid personeel en correcte afhandeling van testprocedure (zie succes story NMBS)
10.30 u - CASE II – RFID over IO-Link garandeert correcte aansluiting van toevoerleidingen op koppelbord
10.50 u - Conclusies en Q&A
11.00 u - Einde

IO-Link Application Session II : VERBETERD ONDERHOUD DOOR IO-LINK

Wanneer : Dinsdag 22 juni van 10.00 u tot 11.00 u (Online via MS Teams)

REGISTREREN VOOR DIT EVENT

Onderhoud van industriële installaties is een cruciaal onderdeel van een optimaal functionerende productielijn of fabriek. Het is dikwijls een hele opgave voor het onderhoudsteam om defecte of verouderde componenten te vervangen, niet in het minst door de soms complexe parameterinstellingen van hedendaagse sensoren en actuatoren. Ook het concept van “Condition Based Maintenance” vindt meer en meer opgang in een moderne fabriek. Sensoren bewaken in realtime de conditie van cruciale motoren, pompen, aandrijvingen en ventilatoren. Wil je weten hoe IO-Link uw onderhoud kan verbeteren en vereenvoudigen, dan is dit online event een aanrader. Aan de hand van 2 concrete cases tonen wij u hoe IO-Link een meerwaarde biedt voor uw onderhoud.

10.00 u - Welkom
10.05 u - IO-Link Technologie
10.10 u - CASE I – “Plug and play” vervanging van sensoren/actuatoren met IO-Link
10.30 u - CASE II – Condition Based Maintenance via IO-Link
10.50 u - Conclusies en Q&A
11.00 u - Einde

Na registratie ontvangt u een week voor het evenement een bevestigingsmail met de MS Teams-link voor uw deelname.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide

to top