Tel. +32 (0)53 766 566 mail@multiprox.be

De GB-sensor heeft een 360° draaibare aansluitkop

Nieuwe magneet-strictieve sensor met draaibare elektrische aansluiting

Deze compacte sensor is uitermate geschikt voor industriële toepassingen met weinig inbouwruimte.

De schakelpunten zijn programmeerbaar waardoor de sensor ter plaatse volgens de noden van de klant kan worden geconfigureerd.
Wanneer een sensor met schroefdraadflens in een cilinder wordt geschroefd, dan kent men vooraf nooit de oriëntatie van de connector- of kabeluitgang. Met de sensor van de GB-serie is dit verholpen, aangezien de sensorkop met de elektronica 360° draaibaar is.

Een extra voordeel is de modulaire opbouw, waardoor het sensorelement en de elektronicakop kan worden vervangen terwijl de flens vast gemonteerd in de cilinder blijft zitten. Hierdoor moet het hydraulisch systeem niet worden geopend en worden stilstandstijden tot een minimum gereduceerd.

De oriëntatie van de elektrische aansluiting is zeer eenvoudig : na het losmaken van de drie schroeven, waarmee de sensorbehuizing op de schroefdraadflens bevestigd is, kan de sensorkop met de elektrische aansluiting in de gewenste richting worden gedraaid, waarna de drie vijzen opnieuw vastgeschroefd worden. Het vervangen van de sensorelektronica gebeurt op dezelfde manier.

De GB-sensor met schroefdraadflens is met analoge of SSI-uitgang verkrijgbaar. Werkingstemperatuur max. 100°C. Door de Temposonics®-meettechnologie zijn de sensoren van de GB-serie ongevoelig voor elektromagnetische interferenties, vibraties, schokken en stof. Ze detecteren absolute posities en moeten daarom tijdens de werking niet opnieuw worden gekalibreerd.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide