Er bestaan meerdere oplossingen voor het monitoren van de bezettingsgraad

Voordelige en eenvoudig te installeren oplossingen voor het respecteren van de Social Distancing

Door de Coronacrisis moeten we onderling afstand houden. In winkels of gemeenschappelijke ruimtes mogen maar een beperkt aantal personen tegelijk aanwezig zijn. Voor het monitoren van de bezettingsgraad bestaan eenvoudige geautomatiseerde oplossingen.

Er zijn meerdere ‘People Counting’ oplossingen, waarbij een continue, nauwkeurige telling van het aantal personen in een winkel of een gemeenschappelijke ruimte eenvoudig te realiseren is.

Monitoring met fotocellen

Bewaking van in- en uitgangen met behulp van fotocellen. Daarbij kunnen klassieke fotocellen met snoer worden ingezet, maar u kunt ook gebruik maken van de beproefde draadloze technologie van Banner.
Draadloze fotocellen bieden het voordeel dat ze heel snel kunnen worden gemonteerd, zonder storende en tijdrovende aanpassingen aan installaties of infrastructuur. U bespaart dus op werkuren.

Klanten en personeel kan op diverse manieren duidelijk worden gemaakt of ze een ruimte mogen binnenstappen. De communicatie van een signaallamp met de klassieke groen/geel/rode kleuren kan worden versterkt met lasergegraveerde pictogrammen of geavanceerde animaties. Er zijn ook robuuste draadloze signaallampen beschikbaar.

Het is ook mogelijk om op een display het aantal aanwezigen weer te geven. Zolang het maximum aantal niet wordt overschreden, licht het display groen op. Is het maximum bereikt, dan licht het display rood op.

Monitoring met RFID-technologie

Het monitoren van de bezettingsgraad is ook mogelijk d.m.v. RFID-technologie. Vooral in niet-winkelomgevingen is dit een handige optie. Iedere medewerker heeft een RFID-identificatietag die hij scant bij het binnentreden en bij het verlaten van de ruimte. Ook hier kan een display boven deur het aantal personen weergeven, dat in de ruimte aanwezig is.

Wij maken het u makkelijk !
Op onze robuuste programmeerbare modules of draadloze controllers kan de maximale bezettingsgraad heel makkelijk ingesteld worden.

Gegevens kunnen worden verzameld en geanalyseerd om trends van klanten te identificeren, prestaties te bewaken en naleving te verifiëren.

Klik hier om draadloze People Counting applicatie in koffiebar te bekijken.

Contacteer onze specialisten op systems@multiprox.be

 

 

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide