Kortere time to market door modulair machineconcept

Systeemoplossingen voor modulaire machines

De uitdagingen voor machinebouwers zijn groot: korte levertijden, flexibiliteit, prijsdruk,... Deze kunnen worden gerealiseerd met modulaire machineconcepten. Turck veldbuscomponenten zijn geschikt voor de standaardisering van uw machineautomatisering.

Contact

 

Kortere time to market

De huidige eisen, zoals eenvoudige bestelprocessen, drastisch verkorte levertijden, flexibiliteit en een enorme prijsdruk kunnen het beste worden gerealiseerd door modulaire, flexibele machine- en processtructuren.

Lagere machinekosten

Het verlagen van de kosten voor het bouwen van een machine is niet alleen een kwestie van het kiezen van de juiste componenten. Eenvoudige integratie is de sleutel tot succes. Het bouwen van de machine zonder schakelkast bespaart tijd, geld en plaats.

De standaardisering van de automatisering van uw machine door het gebruik van intelligente componenten vermindert foutoorzaken, de verscheidenheid van de ingezette componenten, de documentatiekost, … Standaardisering zorgt ervoor dat moduleconcepten achteraf ook voor andere machines kunnen worden gebruikt en leidt tot een efficiëntere engineering.

Concrete voordelen

 • Uniforme bekabeling en compatibiliteit door het gebruik van multiprotocol Ethernet-componenten.
 • Dankzij de 3 Ethernet-netwerken in één veldbuscomponent moet slechts een minimum aantal componententypes in uw ERP-systeem worden ingericht en op stock gehouden.
 • Turcks aanbod van modulaire automatiseringsproducten is geknipt voor uw modulair machineontwerp.
 • Kortere insteltijden door auto-detectiefuncties.
 • Geïntegreerde veiligheidsfuncties garanderen dat uw machines wereldwijd conform zijn aan de normen.
 • Intelligente decentrale logica garandeert de functionaliteit van elke machinemodule en vermindert zowel de busbelasting als de stilstandstijd.
 • Modulariteit van uw machineontwerp tot op het I/O-niveau staat voor een eenvoudige engineering en geringe kosten.

Hoe realiseren we een modulair en voordeliger machineconcept ?

 • Geld sparen door flexibel gebruik in Ethernet-netwerken
  Dankzij de Turck multiprotocol-Ethernettechnologie kunnen de I/O-modules worden gebruikt in de drie Ethernetprotocollen PROFINET, EtherNet/IP™ en Modbus TCP. Deze intelligente modules detecteren automatisch het busprotocol dat wordt gebruikt tijdens de opstartfase zonder enige interactie van de gebruiker. Zo moet u slechts 1 moduletype in uw ERP-systeem inrichten en op stock hebben.
 • Geld sparen met de Field Logic Controller ARGEE
  Turck's FLC-technologie brengt logica op het terrein. De webgebaseerde programmeeromgeving ARGEE breidt Turck's blok-I/O-modules, die uitgerust zijn met het multiprotocol Ethernet-platform, uit met logische functies. Zo krijgt een I/O-module een - gratis (!) - PLC-functionaliteit en wordt het een Field Logic Controller. De programmering en configuratie is mogelijk zonder software-installatie dankzij de webgebaseerde programmeeromgeving - zelfs met mobiele apparaten.

 • Geld sparen met het BEEP-concept
  Turck's Backplane Ethernet Extension Protocol, ofwel BEEP in het kort, maakt het mogelijk om 'maxed out' PROFINET, Ethernet/IP en Modbus TCP-netwerken uit te breiden met maximaal 33 block I/O-modules van de series TBEN en FEN20 (1 master, 32 slaves) en tot 480 bytes aan data naar de PLC te sturen via één enkel IP-adres. Door de grotere beschikbaarheid van het aantal IP-adressen kan de gebruiker een hogere dichtheid van I/O-netwerken creëren en kan een kleinere PLC volstaan.

 • Geld sparen met veelzijdige PLC
  Turck beschikt over de TBEN-PLC met multiprotocol, CAN- en seriële poorten in een robuuste IP67-behuizing, geschikt voor kleinere of modulaire machines en toepassingen bij temperaturen van -40…+70°C. Door zijn talrijke interfaces is deze tevens bruikbaar als veelzijdige protocol convertor.

 • Geld sparen met veelzijdige I/O-modules
  De ultracompacte TBEN-S-modules zijn tevens beschikbaar met 2 seriële poorten die in functie van de behoefte individueel als RS232- of RS485-interface kunnen worden geconfigureerd. Twee andere steekplaatsen bieden vier universele digitale in- of uitgangen. In de RS485-interface is bovendien een Modbus-RTU-master geïntegreerd.

 • Duurzame machines door robuuste modules
  Dankzij hun volledig vergoten module-elektronica en IP65/IP67/IP69K-beschermingsklassen zijn de blok-I/O-modules robuust genoeg om de zwaarste omgevingsomstandigheden te weerstaan. Veel modules hebben ook een uitgebreid temperatuurbereik van -40....+70 °C, waardoor ze in nog meer toepassingen kunnen worden ingezet.

 • Ondersteuning via webserver
  Geïntegreerde webservers in de veldbusmodules vereenvoudigen de inbedrijfstelling en diagnose. Zo ziet de gebruiker in één oogopslag relevante gegevens zoals moduletype, firmware, IP-adres of PROFINET-naam. Diagnose-informatie wordt op de webserver duidelijk in platte tekst weergegeven.
 • Eenvoudig opmaken van netwerken
  Met de in CODESYS geïntegreerde globale netwerkvariabelen is het mogelijk om eenvoudig meerdere I/O-stations in een netwerk onder te brengen. Hierdoor kunnen verschillende systemen snel en eenvoudig met elkaar worden verbonden. Standaardtransmissieprotocollen maken bi-directionele gegevensuitwisseling mogelijk.
 • Snelle programmering
  Om een snelle integratie in CODESYS te verzekeren, biedt Turck ondersteuningspakketten en drivers aan. De I/O-modules kunnen dus eenvoudig via drag & drop in de configuratie worden ingevoegd. Diagnose- en inbedrijfstellingsfuncties en functieblokken ondersteunen de gebruiker eveneens.
 • Decentrale signaalverwerking
  De PG-gateways van de BL20- en BL67-systemen kunnen met CODESYS worden geprogrammeerd en zo als decentrale PLC's worden gebruikt.  Mogelijke toepassingen zijn bijvoorbeeld de stand-alone besturing van een toepassing of de voorverwerking van bepaalde signalen.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide