Bewaking van koelsmeermiddelen in gereedschapsmachines

PS+ druksensoren controleren of de toevoer van koelsmeermiddelen correct verloopt zodat dat de werkstukken nauwkeurig worden verwerkt en geen schade oplopen. De metalen meetcel en drukpiekopening beschermen de sensoren uit de PS510-serie efficiënt tegen schokken die ze in het leidingsysteem kunnen krijgen. Gebruikers zullen voordeel halen uit druksensoren die stabiel blijven op de lange termijn.

Het regelen van de hydraulische druk in persafdelingen

Een gedefinieerd hydraulisch drukniveau is van cruciaal belang om een hoge herhalingsnauwkeurigheid te garanderen bij het persen van het plaatwerk voor carrosseriedelen. De PS+ druksensoren registreren de proceswaarden en informeren de controller onmiddellijk bij overdruk. Intelligente communicatie via IO-Link maakt een efficiënte conditiebewaking mogelijk.

Meten van procesdruk op schaarliften

Betrouwbaar optillen en laten zakken van zware werkstukken - de piëzoresistieve druksensoren van de PS+ serie bewaken de hydraulische cilinders om er zeker van te zijn dat schaarliften deze taak aankunnen. Door de capacitieve touchpads zijn de vloeistofsensoren eenvoudig te bedienen. Doordat er geen mechanische bedieningsknoppen zijn, zijn de sensoren bovendien robuuster. Het bedieningsconcept won de iF Design Award 2019.