Your Global Automation Partner

Fluid+ sensoren

Vijf types, vier parameters, één bedieningsconcept - geen compromissen

MEER WETEN

Waarschijnlijk de beste vloeistofsensorfamilie voor druk-, temperatuur-, debiet- en niveaubewaking.

Klinkt dat opschepperig? Oordeelt u zelf. Geen enkele andere automatiseringsfabrikant heeft vloeistofsensortechnologie ontwikkeld die alle vier meetbare variabelen — debiet, druk, temperatuur en niveau — detecteert met een sensorfamilie uit één hand.

Een sensorgeneratie die vrij is van de erfenis van haar voorgangers - uitsluitend gericht op de eisen en toepassingen van onze klanten.

Het resultaat is een intuïtief bedieningsconcept voor alle soorten apparaten, dat de inbedrijfstelling en bediening eenvoudiger maakt dan ooit tevoren. Door het ontbreken van mechanische knoppen konden we bovendien een uiterst robuuste behuizing met beschermingsklasse IP69K ontwerpen. Door de modulaire procesaansluitingen zijn klantspecifieke combinaties van voorkant, sensoreenheid en achterkant mogelijk - met korte levertijden. De sensoren bieden extra informatie voor conditiebewaking of sensor-to-cloud-oplossingen via IO-Link, waardoor het volledige potentieel van de sensorfamilie kan worden benut.

Fluid+ – De sensorfamilie van de volgende generatie.

Eén machine, vier meetbare variabelen, volledige flexibiliteit!

FS+ Stromingssensoren

 • Geïntegreerde temperatuurmeting maakt een extra sensor in eenvoudige toepassingen overbodig
 • Delta-debietbewaking voor een betrouwbare inbedrijfstelling, ook bij schommelingen in het debiet
 • Quick-Teach voor snelle inbedrijfstelling

TS+ Temperatuursensoren

 • Compacte apparaten met geïntegreerde sensor of op afstand bedienbare apparaten met afzonderlijke sensoreenheid
 • Compatibel met thermokoppelsondes
 • Automatische detectie van het sondetype TC of Pt

PS+ Druksensoren

 • Wanneer het instelpunt wordt overschreden verandert het 2-kleurendisplay naar rood
 • Varianten voor drukverschilmeting met één sensor
 • Apparaten met keramische meetcel of volledig gelaste metalen meetcel voor bescherming tegen overdruk tot zevenmaal de nominale druk

LRS+ en LUS+ Niveausensoren

 • LUS+ ultrasone sensor voor kleinere tanks tot 1,30 meter meetafstand
 • LRS+ radarsensor voor veeleisende toepassingen en grotere tanks tot 10 meter meetafstand
 • Radar monitor visualiseert radarreflecties in real time voor eenvoudige onderdrukking van stoorsignalen door roosters of andere obstakels die een correcte meting kunnen verstoren

Vijf sensoren - Eén bedieningsconcept

De filosofie achter het Fluid+ sensorplatform is: Alles wat uniform ontworpen kan worden, wordt uniform geïmplementeerd. Dit creëert mogelijkheden voor unieke, innovatieve oplossingen die elk van de vijf sensoren beter maken dan vergelijkbare afzonderlijke apparaten. Ook de jury van de iF Design Award was deze mening toegedaan.

Capacitieve aanraakbediening

Capacitieve aanraakbediening

De capacitieve bedieningstoetsen zijn meer dan alleen maar moderne snufjes: Door het ontbreken van mechanische toetsen zijn beschermingsklassen tot IP69K mogelijk - en dat blijvend, zelfs bij jarenlang gebruik. Door de touch control functionaliteit is de bediening bijzonder eenvoudig. Zo kunnen de apparaten bvb door te swipen worden vergrendeld of ontgrendeld.

2-Kleurendisplay

2-Kleurendisplay

Het 2-kleuren 14-segmentendisplay geeft kritieke waarden duidelijk aan door naar rood te veranderen. Dit zorgt ervoor dat zelfs ongetrainde werknemers onmiddellijk kunnen zien wanneer een gemeten waarde buiten het toegestane bereik dreigt te lopen.

Modulaire procesaansluitingen

Modulaire procesaansluitingen

De procesaansluitingen en de sensoreenheden met verschillende meetprincipes kunnen flexibel in de productie worden gecombineerd. Dit verkort de levertijden, zelfs voor zeldzame combinaties. Het modulaire constructieprincipe maakt ook de weg vrij voor de unieke verschildruksensor met dubbele procesaansluiting.

Individuele talenten

Individuele talenten

Ondanks de uniformiteit van de familie heeft elk sensortype specifieke kenmerken om het gebruik en de inbedrijfstelling ervan zo eenvoudig mogelijk te maken. Zo vergemakkelijkt de delta-stromingsbewaking van de FS+ het procesveilig 'teachen' van de stromingsreferentiewaarde.

Bekroonde familie

Bekroonde familie

Het design- en bedieningsconcept van de PS+ maakte indruk op de vakjury van de IF Design Award in 2019. SPS-beursbezoekers stemden de FS+ eind 2019 bij de Automation Award van het vakblad elektro AUTOMATION naar de 1e plaats in de categorie standaardcomponenten en sensortechniek. In de categorie Sensoren en meettechniek overtuigde de FS+ ook veel lezers van het vakblad Computer und Automation, die de FS+ op de 2e plaats verkozen.

Uniek familie-DNA

De Fluid+ familie is bijzonder betrouwbaar, eenvoudig aan te sluiten, flexibel en gemakkelijk in gebruik.

Eenvoudige inbedrijfstelling

 • Uniform bedieningsconcept met capacitieve toetsen en gebarenbesturing
 • Automatische NPN/PNP-detectie
 • Radar monitor, IODD-configurator, Quick-Teach, Delta Flow Monitoring en andere functies voor een snelle en veilige inbedrijfstelling, zelfs bij veeleisende toepassingen

Sensor-to-cloud

 • IO-Link 1.1 voor de transmissie van extra gegevens voor conditiebewaking of predictief onderhoud
 • Naadloze integratie in Turck cloud-oplossingen maakt sensor-to-cloud zonder programmering mogelijk
 • Het schakelgedrag kan worden ingesteld op normaal open of normaal gesloten

Maximale flexibiliteit

 • 340 Graden draaibare sensorkop maakt optimale positionering mogelijk zonder aanpassing van de procesaansluiting
 • Gegevensprofielen van andere sensorfabrikanten kunnen worden overgenomen voor een soepele overgang naar Fluid+ apparaten

Hoge systeembeschikbaarheid

 • Maximale robuustheid dankzij IP69K en afwezigheid van mechanische knoppen
 • Vergrendelingsmechanisme voorkomt systeemuitval door ongeoorloofde manipulatie van de sensor
 • De gebruikte materialen zijn bestand tegen UV-straling en zoutnevel voor buitentoepassingen

Fluid+ White Paper

Beknopte antwoorden op specifieke vragen over geautomatiseerde vloeistofdetectie en -bewaking vindt u in onze whitepapers over de Fluid+ familie.

De vijf meest gemaakte fouten bij stromingsbewaking

De vijf meest gemaakte fouten bij stromingsbewaking

De white paper belicht de veel voorkomende misvattingen en verkeerde inschattingen bij het selecteren en installeren van een industrieel stromingsbewakingssysteem. Het helpt gebruikers bij het selecteren van de juiste sensor en zorgt ervoor dat deze correct wordt geïnstalleerd en in bedrijf gesteld.

Fluid+ sensoren in de praktijk

De voorbeeldtoepassingen tonen hoe gebruikers profiteren van de voordelen van de Fluid+ sensor familie - duidelijk, praktisch en to-the-point.

Niveaumeting in een dompelcoatinginstallatie

Tot op tien meter meten LRS+ radarsensoren de afstand en het niveau van kathodische onderdompelingsbaden.

MEER WETEN

Kwaliteitsborging op de lijmrobot

IO-Link-compatibele PS+ en TS+ druk- en temperatuursensoren zorgen ervoor dat de lijm gelijkmatig wordt aangebracht.

MEER WETEN

Bewaking van het koelcircuit van lastangen

FS+ stromingssensoren bewaken de flow van koelvloeistof en waarschuwen voor kritische temperatuursveranderingen

MEER WETEN

Procesdrukmeting op schaarlift

PS+ sensoren controleren op betrouwbare wijze de druk in hydraulische cilinders

MEER WETEN

Niveaubewaking in het centrale smeersysteem

LUS+ ultrasone sensoren detecteren betrouwbaar het niveau van smeerolietanks

MEER WETEN

Stromingsbewaking in trommelwassers

IO-Link stromingssensoren regelen de toevoer van reinigingsmiddelen

MEER WETEN

EFFICIENT COOLING OF INDUSTRIAL FURNACES

Turck’s FS+ flow sensors ensure efficient cooling of industrial furnaces through real-time monitoring of flow and temperature

LEARN MORE

Familiealbum: Vijf individuele talenten in beeld

PS+ Druksensoren

De PS+ serie is ontworpen voor drukbereiken tot 600 bar en is verkrijgbaar met zowel beproefde keramische meetcellen (PS310), als metalen meetcellen (PS510). De verschildrukvariant met dubbele procesaansluiting maakt het eenvoudiger om drukverschillen met één apparaat te registreren.

TS+ temperatuursensoren

De TS+ sensoren zijn verkrijgbaar als compacte TS700 met een geïntegreerde temperatuursensor of als TS720 met een aparte evaluatie- en displayeenheid voor het aansluiten van weerstandsthermometers of thermokoppels. De sensor detecteert automatisch welk type temperatuursensor is aangesloten.

FS+ stromingssensoren

De FS+ zorgt voor een betrouwbare en snelle inbedrijfstelling met de Quick-Teach en Delta-Flow-Monitoring functies. Naast flow kan hij ook mediatemperatuurwaarden aangeven, waardoor in veel toepassingen geen extra temperatuursensoren nodig zijn.

LUS+ ultrasone niveausensoren

De LUS+ detecteert betrouwbaar niveaus in het bereik tot 0,4 of 1,3 meter. de sensor is bestand tegen drukken van 0,5 tot 5 bar bij de procesaansluiting. De gemeten waarden kunnen op een gebruiksvriendelijke manier worden weergegeven en zijn uitgevoerd als restvolumes door ze te parametriseren in functie van de bestaande tankgeometrie.

LRS+ radar niveausensoren

De LRS+ serie werd ontwikkeld om niveaus te meten in het bereik van 0,35 tot 10 meter. In tegenstelling tot optische of ultrasone niveausensoren leveren de LRS+ ook betrouwbare meetwaarden, ondanks storende factoren zoals stof, wind of licht. Storingssignalen kunnen eenvoudig worden weggefilterd door de Turck Radar Monitor.

Fluid+ toebehoren

Het uitgebreide assortiment accessoires voor het Fluid+ platform bewijst dat er consequent over deze apparatenfamilie is nagedacht. Onze productdatabank bevat voor elk afzonderlijk product passende montagebeugels, beschermbuizen, koelsecties, aansluitkabels en nog veel meer.

Stel uw vragen aan een expert

Als u vragen heeft over de Fluid+ sensorfamilie of een specifiek apparaat, gebruik dan ons contactformulier. Onze experts geven u graag advies.

Onze experten

Dr. Bruno Gries (onderaan rechts) TS+ en PS+, Raphael Scholzen (onderaan links) FS+, Markus Bregulla (boven links) LUS+, Raphael Penning (boven rechts) LRS+

Selecteer begroeting

Geef hier uw voornaam in

Geef hier uw familienaam in

Geef hier uw firma in

Geef hier uw stad of gemeente in

Geef hier uw land in

Geef hier uw E-mailadres in

Geef hier uw telefoonnummer in

Lees a.u.b. het privacybeleid en vink het selectievakje aan

* Verplicht

#DigitalInnovationPark

Industriële processen digitaal ontwerpen, toepassingen decentraal aansturen en relevante gegevens bruikbaar maken : dat is het doel van het digitale innovatiepark, dat voortdurend wordt geactualiseerd.

Ontdek de nieuwste innovaties van Turck voor Industrie 4.0 en IIoT.

to top