De robuuste FS+ flow sensor werd bekroond met de IF Design Award

Compacte flowsensor met IO-Link

22/19 – Turck voegt de robuuste FS+ sensor voor stromings- en temperatuurbewaking toe aan zijn gamma

Mülheim, november 13, 2019

Met de flow sensor FS+ presenteerde Turck op de SPS-beurs in Nürnberg een nieuw product uit de flowsensor familie. Deze robuuste sensor heeft een roestvaststalen behuizing met een doorschijnende frontkap uit één stuk en wordt als een smartphone bediend via slijtvaste krasbestendige touchpads.

Naast het debiet meet de FS+ ook permanent de temperatuur van het medium, ongeacht hoe de sensor in de pijpleiding is uitgelijnd. Met de tweekleurige LED-display met 11 segmenten kunnen stromings- of temperatuurwaarden naar wens worden weergegeven. Door de mogelijkheid om de sensorbehuizing 340° vrij rond te draaien wordt een optimale leesbaarheid gegarandeerd, zelfs na de montage.

Doordat de FS+ PNP/NPN-signalen automatisch detecteert is een snelle inbedrijfstelling mogelijk. Gebruikers kunnen een schakelpunt in slechts enkele seconden instellen met de Quick Teach-functie. Dankzij de 'Delta Flow' bewakingsfuncties worden alle Teach-functies pas geactiveerd wanneer de stroming constant is, waardoor mogelijke fouten worden uitgesloten. Robuuste materialen en het naadloze afdichtingsconcept van de sensor zorgen voor hoge beschermingsgraden van IP6K6K, IP6K7 en IP6K9K. Hierdoor kan de FS+ worden gebruikt in ruwe omgevingsomstandigheden en bijvoorbeeld koelcircuits of reinigingsprocessen betrouwbaar bewaken.

De FS+ flowsensor is gebaseerd op het nieuwe flowsensorplatform van Turck en is een ​​voortzetting van het modulaire, vrij configureerbare mechanische concept. De eerste apparaten van deze generatie, de PS+ druksensoren, die bij de lancering ook al de IF Design Award wonnen, zijn sinds maart 2019 beschikbaar. Andere compacte sensoren voor temperatuur- en debietmeting zullen in de toekomst aan dit flowsensorplatform worden toegevoegd.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide