Voordelen

Icon modularity

Decentrale veiligheid voor consistente modularisatie

De hybride TBPN veiligheids-I/O-modules voor PROFIsafe en TBIP voor CIP Safety bieden het voordeel dat ze hun eigen autonome veiligheidscontroller aan boord hebben, die wordt gebruikt om de veiligheidsfuncties vooraf te programmeren en offline te testen. Dit maakt het eenvoudiger om veiligheidstoepassingen te reproduceren en versnelt het inbedrijfstellingsproces aanzienlijk. In live-bedrijf kan een centrale veiligheidssturing de toepassing dan via Safety Ethernet aansturen.

Passieve veiligheid

Decentrale veiligheid kan ook passief worden ontworpen. Dit zorgt er alleen voor dat de spanning van actuatoren veilig wordt uitgeschakeld in kritieke situaties (of in geval van nood). Voor dit doel zorgen de I/O-groepen voor een consistente galvanische scheiding tussen de sensorspanning (V1) en actuatorspanning (V2). Turck biedt de TBSB veiligheidsmodule aan, die de V2 spanning van stroomafwaartse modules veilig uitschakelt. Alle Turck I/O-componenten - inclusief de IP67 IO-Link master - scheiden V1 en V2. Passieve veiligheidsconcepten zijn relatief goedkoop en bieden nog steeds alle voordelen van decentrale architecturen.

Icon for low costs

Multiprotocol veiligheidscontroller voor centrale installaties

Voor centrale installaties biedt Turck de veiligheidssturingen SC10, SC26 en XS26 van Banner Engineering. Deze drie apparaten kunnen worden gebruikt als device/slave in PROFINET-, Modbus TCP- of Ethernet/IP-netwerken. Dit betekent dat gebruikers altijd dezelfde veiligheidstoepassing kunnen gebruiken, ongeacht de markt waarvoor een installatie of machine is bedoeld.

De SC10-controller beschikt over het seriële ISD-veiligheidsprotocol. Met ISD kunnen kettingen van maximaal 32 apparaten als slaves worden aangesloten. Het ISD-protocol is gemoduleerd met een spanning van 24 V. Informatie over schakeltoestanden en diagnose van de veiligheidssensoren is beschikbaar via de controller.

XS26 controller eenvoudig uitbreidbaar

Een ander voordeel van centrale veiligheidscontrollers is dat ze eenvoudig uit te breiden zijn. Als alle ingangen en/of uitgangen op de controller bezet zijn, kan het aantal aansluitingen op de XS26 eenvoudig worden uitgebreid met aanvullende modules. Er kunnen maximaal acht elementen worden toegevoegd als input, output, OSSD of relaismodule.

Intuïtieve software maakt veiligheidsprogrammering d.m.v. drag-and-drop mogelijk

De gratis software voor de veiligheidscontrollers van Banner biedt een bijzonder gebruiksvriendelijke grafische interface voor het configureren en simuleren van veiligheidstoepassingen en verschillende exportopties voor documentatie. De programma's kunnen via USB- sticks worden gekopieerd en overgebracht naar andere controllers.

Screenshot of a safety controller software

De configuratie van veiligheidsapplicaties zonder programmeercode is perfect mogelijk met de Safety Controller Software van Banner Engineering.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide

to top