Multiprotocol-Ethernet

Wat zijn de voordelen van Industrial Ethernet?

Contact

Industrial Ethernet maakt gebruik van technieken op basis van de traditionele kantoorcommunicatie- en automatiseringssystemen waarbij het geschikt is gemaakt voor industriële applicaties. Industrial Ethernet faciliteert dataoverdracht op de werkvloer van een fabriek alsmede dataoverdracht tussen fabrieken wereldwijd, via veilige netwerkaansluitingen.

Wat is Multiprotocol?

Turck biedt een compleet programma aan van Industrial Ethernet producten voor gebruik direct in het veld of in de schakelkast met block I/O-modules of modulaire I/O-systemen. De multiprotocol-technologie van Turck is een nieuwe innovatieve benadering van decentrale Ethernet I/O's. Multiprotocol I/O apparaten configureren zichzelf automatisch op het aangesloten actieve veldbusprotocol bij elke opstart (power-up). De ondersteunde protocollen zijn Modbus TCP, EtherNet/IP™ en PROFINET.

 

Multiprotocol-producten zijn simpel en intuïtief en maken het mogelijk om zich aan te passen aan een verandering van het industrial Ethernet protocol zonder het fysiek uitwisselen van onderdelen. Een geavanceerde webserver is geïntegreerd in alle Turck multiprotocol-apparaten en faciliteert eenvoudige apparaat configuratie en diagnose via de web-browser. Verder zijn een grote hoeveelheid geavanceerde eigenschappen voor elk ondersteunend protocol aanwezig in het apparaat om aan vele unieke applicatie eisen te voldoen.

Turck’s multiprotocol technologie maakt het omzetten van het ene industrial Ethernet protocol naar het andere plug-in simpel. Turck’s multiprotocol producten bieden een naadloze omzetting van industrial Ethernet, welk industrial Ethernet protocol het ook mag zijn.

Eén apparaat, drie protocollen

Automatisch aanpassen aan het gebruikte industrial Ethernet protocol.

 • EtherNet/IP, PROFINET, en Modbus TCP
 •  Turck Multiprotocol I/O-apparaten herkennen de master tijdens opstarten (power-up) en passen zichzelf aan het gebruikte protocol aan
 • Geavanceerde webserver voor apparaatconfiguratie, I/O-parameters en diagnose via web-browser of mobiel apparaat
 •  Geïntegreerde Ethernet switch voor het ondersteunen van verschillende topologieën zoals lijn- of ringtopologie

PROFINET

 • PROFINET Fast Startup (FSU) en Media Redundancy Protocol (MRP) worden ondersteund
 • Topologiedetectie en automatische adressering beschikbaar
 • Multiprotocol-apparaten ondersteunen PROFINET RT, speciale gateway met veel mogelijkheden voor PROFINET IRT

 

EtherNet/IP

 • ODVA quick-connect (QC) en Device Level Ring (DLR) eigenschappen worden ondersteund
 • Meerdere configuratie-opties beschikbaar voor een variëteit aan PLC-omgevingen

 

 

Modbus TCP

 • Bitregister- en functiecode-ondersteuning
 • Eenvoudige integratie in Schneider en Mitsubishi PLC's, PC-besturingen, en procesautomatiseringssystemen

 

Multiprotocol Ethernet-producten

De volgende veldbusapparaten demonstreren de kracht en veelzijdigheid van Turck's Multiprotocol Ethernet-technologie. Klik op een product voor meer informatie.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide