Tracking van zendingen van grondstoffen

Voor een consistent transparant materiaalbeheer heeft de fabrikant van mijnbouwmachines Sandvik zijn volledige goederenontvangst geautomatiseerd met RFID

De machines van de Finse machinebouwgroep Sandvik zijn in bijna alle sectoren van de bouw en de mijnbouw te vinden : van tunnelbouw, graafwerk en dagbouw tot sloopwerk, recyclage, klassieke wegenbouw en civiele engineering. Het productgamma omvat boorinstallaties, steenbewerkingsmachines, bulkgoederenbehandeling, brekers, breek- en zeefmachines. 

Voor de fabricage van deze producten doet Sandvik een beroep op tientallen toeleveranciers van grondstoffen uit heel Finland. Het bedrijf wilde de controle en zichtbaarheid van inkomende goederen verbeteren, met inbegrip van actieve bestellingen en lopende zendingen van zijn leveranciers.

Uw voordelen

  • Real-time zichtbaarheid van items in ERP-systeem
  • Tijdsbesparing door afschaffing handmatig typen en scannen van barcodes
  • Minder productieonderbrekingen 
  • Kostenbesparend omdat oplossingen een lagere buffervoorraad mogelijk maken

  • Sandvik integreert leveranciers in zijn logistiek en werpt zo een blik in de toekomst

  • Door de naadloze goederenontvangst heeft Sandvik een exact overzicht van alle aangeleverde onderdelen

Zij wilden in real-time weten welke leveringen al ontvangen werden en welke te laat waren. Vóór de RFID-installatie werd de leveringsstatus in veel gevallen reactief verzameld en vaak nadat een levering al te laat was. Bovendien was het manueel ingeven van de inkomende leveringen een langzaam proces, dat vaak fouten veroorzaakte en waardoor het moeilijk was om het overzicht te behouden.

Directe RFID ERP-integratie voor real-time transparantie bij goederenontvangst 

De RFID-oplossing van Turck Vilant Systems is geïntegreerd in V10, het ERP-systeem van Sandvik. Voor elke bestelling die door een leverancier wordt ontvangen, maakt het systeem rechtstreeks een RFID-verzendingslabel aan, dat via een RFID-printer bij de leverancier wordt afgegeven en vóór de verzending wordt aangebracht. Op die manier kan elke zending automatisch worden geregistreerd zodra ze in de Sandvik-fabriek aankomt.  De pallets en andere containers gaan door een RFID-poort die de informatie van de RFID-tag leest en automatisch via de RFID-serversoftware van Vilant doorstuurt naar het ERP-systeem. Het order wordt in real-time met 100 procent nauwkeurigheid uitgevoerd. Doordat het systeem het handmatig invoeren en lezen van barcodes overbodig maakte, werden productieonderbrekingen aanzienlijk beperkt. Tegelijkertijd konden dankzij de nauwkeurige voorraadniveaus de buffervoorraden worden verminderd, wat tot kostenbesparingen leidde.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide

to top