Voordelen

PROFINET netwerktopologie (klik om te vergroten!)

Flexibele netwerktopologie

De PROFINET I/O-apparaten van Turck beschikken over een geïntegreerde switch en kunnen geïnstalleerd worden in een lijnstructuur zoals klassieke veldbussystemen.

Tevens ondersteunt PROFINET ook de standaard Ethernet-topologiën zoals ster-, boom- en ringstructuren. Hierdoor kan de installatie van het netwerk eenvoudig aangepast worden aan de machine of installatiestructuur. In een ster- of boomstructuur worden externe switches gebruikt wat een positief effect heeft op de werking van het totale systeem.

Fast Start-up

Fast Start-up reduceert de tijd tussen het inschakelen van de voedingsspanning van een I/O-apparaat en de totstandkoming van de communicatie met de sturing. Fast Start-up is algemeen gedefinieerd bij PROFINET met minder dan 500 ms. Turck's I/O-modules van de TBEN-L-serie beschikken over een start-up tijd tot 150 ms.

Snelle aankoppeling van I/O-apparaten is belangrijk om wachttijden te reduceren in gereedschapwissel applicaties. Hierdoor kan dus de kloksnelheid en dus de productiviteit verhoogd worden.

Verbeterde diagnose

In PROFINET-netwerken zijn standaard IT-functies en protocollen zoals HTTP en SNMP (simple network management protocol) beschikbaar voor netwerkdiagnose.Het SNMP-protocol is, naast andere functionaliteiten, de basis voor de PROFINET topologiescan. Hiermee kan de totale netwerkstructuur online uitgelezen en grafisch weergegeven worden.

Alle multiprotocol Ethernet gateways en I/O-modules van Turck zijn uitgerust met een webserver. De webserver biedt statistieken, instellingen en een foutgeheugen met historie en diagnose in platte tekst.

Bewezen engineering

De configuratie van PROFINET-systemen volgt grotendeels de traditie van PROFIBUS. Daarmee biedt PROFINET in vergelijking met andere Ethernetprotocollen een zeer moderne en gebruiksvriendelijke engineering. De nieuwe GSDML-configuratiebestanden zijn gebaseerd op de XML-standaard en maken uitgebreide structuren en nieuwe functies mogelijk. Tevens wordt de webserver als configuratie tool steeds belangrijker. Hiermee kunnen bijvoorbeeld Ethernetpoorten worden geconfigureerd of de PROFINET-naam toegewezen worden.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide

to top