Pick-to-Light

Wat is Pick-to-Light ?

Pick-to-light, ook bekend als licht-geleide picking, verwijst naar het gebruik van gekleurde LED-indicatoren om operatoren in assemblageprocessen naar de juiste onderdeel- of productlocatie te leiden.

Pick-to-light-oplossingen kunnen ook worden gebruikt in logistieke toepassingen in orderverzamelprocessen om het aantal te verzamelen goederen en de juiste pickvolgorde aan te geven. In inbound logistieke toepassingen kunnen magazijnmedewerkers de inkomende zendingen op de voorziene productlocatie plaatsen. In dit geval gaat het in feite om een Put-to-Light toepassing.

Heeft u een vraag over een Pick-to-Light toepassing, klik dan hier om onze specialisten te contacteren.

Pick-to-light

Voorkom fouten bij manuele assemblage met het pick-to-light systeem van Banner Engineering

Voordelen in assemblageprocessen

Een Pick-to-light-systeem zorgt ervoor dat personeel met een minimum aan training efficiënt en correct kan assembleren met een constante proceskwaliteit.

Pick-to-light systemen ondersteunen lean manufacturing initiatieven. Door het risico van menselijke fouten in productie- en assemblageprocessen te verminderen, is pick-to-light een ideale oplossing voor poka-yoke (error-proofing).

Pick-to-light systemen leiden operatoren visueel naar de juiste onderdelen, in de juiste hoeveelheden en in de juiste volgorde. Dit vermindert fouten en verhoogt de productiviteit doordat tijdverlies door het steeds opnieuw controleren van instructies, wegvalt.

Voordelen in logistieke processen

Orderverwerking verwijst naar het proces van het ontvangen, verwerken en leveren van orders aan eindklanten.  Een eerste stap in dit proces is ervoor te zorgen dat inkomende goederen – bvb in distributiecentra – correct en efficiënt worden ontvangen en op de juiste magazijnlocatie worden gezet. Hier spreekt men van een Put-to-light-oplossingen. De magazijnmedewerker neemt de inkomende goederen in ontvangst en het PTL-systeem geeft aan op welk pallet deze moeten worden geplaatst.

Hierdoor verminderen de fouten bij uitgaande zendingen. Picking activiteiten zijn alleen efficiënt als de voorraad correct is. Is dit het geval, dan kunnen bestellingen van meerdere verschillende items snel en correct worden gepickt en verzonden.

Applicatieverhaal : klik HIER als u wilt weten hoe de firma Sioen er o.a. met onze PTL-systeem in geslaagd is de handlingprocessen in zijn magazijn te optimaliseren en de foutmarge tot 'nul' te herleiden.

Technologie

Picking units voor elke applicatie

Pick-to-light-systemen van Banner Engineering bieden een veelzijdige, schaalbare oplossing die de efficiëntie en nauwkeurigheid van de meest uiteenlopende assemblage- en orderverzameltoepassingen verbeteren. Alle apparaten zijn gebouwd voor industriële toepassingen. Volledig afgedichte, schokbestendige en afwasbare uitvoeringen zijn beschikbaar voor gebruik in elke omgeving. Banner Engineering biedt picking oplossingen voor elke mogelijk applicatie, van kleine assemblagestations tot grote orderverzamelrekken.

Het Pick-to-light systeem biedt een complete oplossing en is eenvoudig uitbreidbaar

Pick-to-Light: Complete oplossingen voor industriële assemblage en picking applicaties - klik om te vergroten

Pick-IQ™

De Pick-to-light systemen van Banner Engineering maken gebruik van de Pick-IQ™ technologie. De PTL units worden één na één doorgelust via aangegoten M12-connectoren, wat aanzienlijke tijdswinst oplevert bij het installeren of uitbreiden van PTL units. Het specifiek ontworpen Modbus-compatibel serieel busprotocol zorgt ervoor dat  de typische ‘latency' of vertraging, die het gevolg is van het opvragen van meerdere apparaten, vermeden wordt.

Een complete oplossing : PTL units en I/O-modules met ARGEE

De PTL’s kunnen worden aangesloten op bvb compacte TBEN-S2 multiprotocol blok I/O-modules van Turck. Alle multiprotocol I/O-modules van Turck zijn standaard uitgerust met ARGEE. Dit is een web-gebaseerde configuratiesoftware die van elke I/O-module een Field Logic Controller of kleine besturingseenheid maakt.

Het ARGEE-programma zorgt voor de eenvoudige configuratie van de PTL’s tijdens de ingebruikname. In ‘operational mode’ verzorgt het programma de communicatie met het hogere softwareplatform. In logistieke toepassingen is dit vaak een WMS (Warehouse Management System).

Hierdoor beschikt de klant over één oplossing waarbij alle componenten perfect op elkaar zijn afgestemd. De gebruiker kan zo een systeem niet alleen snel en zeker installeren, maar ook betrouwbaar laten werken en heel eenvoudig uitbreiden.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide

to top