Voordelen

Modularisatie als innovatiemotor

Dat modularisering ook in de machinebouw geaccepteerd wordt, is niet meer dan logisch. Andere industrieën hebben hun ontwikkeling van ambachtelijke productie tot serieproductie al voltooid. Wanneer dingen in serie worden geproduceerd, worden schaalvoordelen gebruikt om efficiëntiewinsten te behalen. Monotone processen worden geautomatiseerd en medewerkers worden vrijgemaakt voor creatieve activiteiten die een meerwaarde toevoegen. Modularisatie is een aanjager van innovatie die nu ook de machine- en installatiebouw aandrijft.

Korte time-to-market

Modulaire machines voldoen aan veel van de eisen die tegenwoordig aan industriële ondernemingen worden gesteld.

Ze

  • Faciliteren bestellingsprocessen
  • Verkorten levertijden
  • Verhogen de flexibiliteit voor klanten en de fabrikant wanneer machines worden uitgebreid of verplaatst

Decentrale automatisering vanTurck

Uw voordelen op een rijtje :

Browser window displays a flow diagram with a tree structure

The ARGEE programming environment offers two levels of complexity. The flow editor shown here is particularly simple. Logic functions can be programmed via a flow diagram and drop-down fields

Field Logic Controller ARGEE

De FLC-technologie van Turck brengt logica naar het veldniveau. De webgebaseerde programmeeromgeving ARGEE integreert logische functies in de block I/O-modules van Turck met het multiprotocol Ethernet-platform. Dit betekent dat deze I/O-modules een intelligente Field Logic Controller (FLC) worden.

Lees hierover meer op de Technologiepagina Field Logic Controller

Lagere machinekosten

Het verlagen van de kosten van een machine is niet alleen een kwestie van het selecteren van de juiste componenten. Eenvoudige integratie is de sleutel tot succes. Een machine opzetten zonder schakelkast bespaart tijd, geld en ruimte. Gestandaardiseerde automatisering van uw machine door het gebruik van intelligente Turck-componenten vermindert ook foutoorzaken en de documentatiekost, terwijl de herbruikbaarheid van de modules wordt vergroot.

Flexibel gebruik in het Ethernet

Dankzij Turck's multiprotocol Ethernet-technologie kunnen de I/O-modules worden gebruikt in de Ethernet-)protocollen PROFINET, Ethernet/IP en Modbus TCP. De modules herkennen automatisch het veldbusprotocol dat tijdens de opstartfase wordt gebruikt, zonder tussenkomst van de gebruiker.

Eenvoudig ontwerp van veiligheidstoepassingen

Veiligheidsfuncties die worden aangestuurd door centrale, Ethernet-gebaseerde veiligheids-PLC's, bemoeilijken het modulaire ontwerp. Bovendien zijn centraal gestuurde veiligheidstoepassingen voor grote machines onderhevig aan lange cyclustijden, wat grote veiligheidsafstanden vereist tussen de bron van gevaar en de sensor. Decentrale veiligheidscontrollers versnellen de veiligheidsfunctie en maken kortere afstanden mogelijk. Decentrale veiligheidsoplossingen kunnen ook de kosten verlagen.

Icons for safety functions, connected to safety I/O modules

Decentralized safety modules that control safety applications avoid long cycle times, which makes the design process easier

Web server support

Geïntegreerde webservers in de modules vereenvoudigen de inbedrijfstelling en diagnose. In één oogopslag ziet u relevante gegevens zoals moduletype, firmware, IP-adres of PROFINET-naam. Diagnostische informatie wordt weergegeven in gewone tekst op de webserver.

Eenvoudig netwerken

De netwerkvariabelen die wereldwijd in CODESYS zijn geïntegreerd, zorgen voor een eenvoudige koppeling van meerdere I/O-stations. Op deze manier kunnen verschillende systemen snel en eenvoudig met elkaar worden gekoppeld. Standaard transmissieprotocollen maken bidirectionele gegevensuitwisseling mogelijk.

Snelle programmering

Om een ​​snelle integratie in CODESYS te garanderen, biedt Turck ondersteuningspakketten aan als drivers voor het doelsysteem. De I/O-modules kunnen eenvoudig in de configuratie worden geïntegreerd door middel van "drag-and-drop". Diagnose- en inbedrijfstellingsfuncties en functieblokken ondersteunen de gebruiker ook.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide

to top