Codesys

Codesys is de toonaangevende fabrikantonafhankelijke automatiseringssoftware. Gebruikers over de hele wereld maken met Codesys besturingsprogramma's voor automatiseringssystemen, ongeacht het gebruikte netwerkprotocol. 

Screenshot of a programming interface from the Codesys automation program

Naast de standaardbibliotheken die al beschikbaar zijn in de Codesys-setup, ondersteunt Turck gebruikers met eigen bibliotheken en functieblokken voor IO-Link en het Turck BL ident® RFID-systeem

Open systeem

In tegenstelling tot de programmeeromgevingen van de grote besturingsfabrikanten, is de software onafhankelijk van de meer dan 400 hardwarefabrikanten die het automatiseringsplatform gebruiken. Openheid en interoperabiliteit van apparaten en systemen van verschillende fabrikanten zijn daarom een fundamenteel kenmerk van het programma. Steeds meer gebruikers wereldwijd waarderen deze aanpak en versterken met hun oplossingen het totale systeem.

IEC 61131-3 garandeert interoperabiliteit 

De software volgt de internationale norm voor PLC-programmering IEC 61131-3, die op zijn beurt de interoperabiliteit van Codesys-programma's met andere gestandaardiseerde apparaten garandeert. De programmering in Codesys is gebaseerd op programmeertalen zoals IL, ST, FBD en andere, wat een vlotte communicatie met andere toestellen en systemen garandeert. 

Grenzeloos

Codesys maakt het gebruik van verschillende veldbus/Ethernet-protocollen in één automatiseringssysteem mogelijk. Wanneer gebruikers toepassingen creëren waarin Profinet en EtherNet/IP™ of EtherCAT worden gecombineerd, profiteren zij op hun beurt van de openheid van de software. 

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide

to top