Technologie

Magneet-strictief meetprincipe

Temposonics - Vaak gekopieerd, nooit geëvenaard

De absolute, lineaire positiesensoren van Temposonics, functioneren volgens de bedrijfseigen Temposonics® magneet-strictieve technologie, die een positie kan bepalen met een hoge mate van precisie en bovendien extreem robuust zijn.

Elke Temposonics®-positiesensor bestaat uit een ferromagnetische golfgeleider, een positiemagneet, een spanningspulsomvormer en ondersteunende elektronica. De magneet, verbonden met het bewegende voorwerp in de toepassing, genereert een magnetisch veld op zijn positie op de golfgeleider. Een korte stroomstoot wordt naar de golfgeleider gestuurd. Dit veroorzaakt een kortstondig radiaal magnetisch veld en torsiespanning op de golfgeleider. De kortstondige interactie van de magnetische velden genereert een torsionele spanningsimpuls die zich over de lengte van de golfgeleider voortplant. Wanneer de ultrasone golf het einde van de golfgeleider bereikt, wordt deze in een elektrisch signaal omgezet. Aangezien de snelheid van de ultrasone golf in de golfgeleider exact gekend is, kan de tijd die nodig is om het retoursignaal te ontvangen worden omgezet in een lineaire positiemeting. Deze garandeert zowel een hoge nauwkeurigheid, als een hoge herhaalbaarheid.

De technologie, die gebaseerd is op magneet-strictie, is niet afhankelijk van bewegende delen en wordt niet blootgesteld aan mechanische spanning. Daarom hebben de sensoren een aanzienlijk langere levensduur en een veel hogere betrouwbaarheid in vergelijking met andere technologieën, zelfs onder zware werkingsomstandigheden.

De sensoren hoeven ook niet opnieuw worden geijkt, aangezien sensoren met magneet-strictive technologie een absolute positie uitgeven, in plaats van een relatieve waarde.

Modulair ontwerp handig bij vervanging sensorelement

Het modulaire ontwerp van de sensoren van de V-, R-, G- en GB-serie maakt een eenvoudige vervanging van het sensorelement en de elektronica mogelijk, terwijl het hydraulische circuit gesloten blijft. Dit voorkomt niet alleen lekken, maar bespaart ook op onderhoudskosten en vermindert de uitvaltijd aanzienlijk.

Uniek ! Temposonics RF-serie – Flexibel en robuust

De RF-sensoren hebben een meetlengte tot 20 m en kunnen gelijktijdig tot 30 posities meten. Doordat het sensorgedeelte flexibel is kan de sensor voordelig en worden getransporteerd, zonder risico op beschadiging. De flexibele stang is uit roestvaststaal met een slijtvaste teflon-mantel.

Wanneer de hydraulische cilinder, waarin de sensor is ingebouwd, zich in een beperkte ruimte bevindt, dan biedt de RF-sensor met zijn flexibele stang een oplossing wanneer deze bij een defect vervangen moet worden.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide

to top