Functionele veiligheidstechniek

Het omvangrijke Kübler-gamma van encoders en lineaire meetsystemen, alsook de daarbij horende veiligheidsmodules vormen de basis voor veilige, applicatiespecifieke aandrijvingsoplossingen. Individuele veilige componenten alleen zijn niet voldoende voor een veilige totaaloplossing.

Machineveiligheid begint reeds bij de planning. Daarom zorgt Kübler voor complete ondersteuning bij de ontwikkeling van een installatie die conform is met de wetgeving betreffende de machineveiligheid.

De functionele veiligheidstechniek wordt vereenvoudigd door de gecertificeerde encoders van de Sendix SIL-familie, die zowel incrementele, absolute, alsook ATEX / IECEx-encoders omvat. De veiligheidsmodules van de Safety-M familie omvatten zowel compacte, stand-alone apparaten voor eenvoudige applicaties, als modulair uitbreidbare kleine sturingen die d.m.v. een gateway aan elke hoger liggende sturing worden aangesloten.

Klik hier door naar het overzicht functionele veiligheidstechniek.

Veiligheidsmodules voor functionele veiligheidstechniek

Kübler biedt veiligheidsmodules voor de functionele veiligheidstechniek. Deze bestaan uit compacte basismodules voor toerentalbewaking (Safety-M compact), modules voor toerental- en positiebewaking voor 1 of 2 assen (Safety-M) en uit compacte sturingen voor een flexibele veiligheidstechniek (Safety-M modular).

Service pakketen voor veiligheidstechniek

Kübler biedt Service diverse pakketten aan voor het realiseren van veiligheidsconforme machines. Risk Assessment, Safety Concept, Start-up Validation Package en Safety Retrofit.

Sendix SIL-encoders voor veiligheidstechniek

Kübler beschikt over incrementele en absolute Sendix SIL encoders voor een veilige positie- en bewegingsdetectie die conform zijn met SIL2/PLd of SIL3/PLe.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide