RFID

RFID-oplossingen voor productie en logistiek

End-to-end tracking van inkomende en uitgaande goederen, waarbij automatisch wordt bevestigd dat de beoogde materialen en gereedschappen worden gebruikt bij de productie, of biedt toegangspunten met verhoogde beveiliging. Voor dergelijke industriële taken heeft RFID zichzelf bewezen als een krachtige Auto-ID-technologie voor Industrie 4.0 met contactloze overdracht van grote hoeveelheden informatie zelfs over lange afstanden en een gemakkelijke verbinding met hogere systemen van PLC tot ERP.

The I/O module can collect signals from RFID readers as well as other devices such as sensors.

BL ident is het complete modulaire RFID-systeem van Turck speciaal voor industriële omgevingen (klik om te vergroten)

HF-technologie (13,56 MHz) is een belangrijke motor van digitale productieprocessen en is gebaseerd op magnetische near-field communicatie. Als er echter grotere bereiken of bulkmetingen van 200 datadragers en meer nodig zijn, moeten gebruikers kiezen voor UHF-technologie (865 ... 928 MHz). Het modulaire RFID-systeem BL ident van Turck maakt de parallelle bediening van schrijf-/leeskoppen in het HF- en UHF-bereik mogelijk - en dankzij beschermingsklasse IP67 kan dit ook direct ter plaatse bij de machine of fabriek worden gedaan. Dit maakt een consistent decentrale signaalverwerking in het veld mogelijk.

Communicatie in logistieke en productie-installaties is tegenwoordig onderverdeeld in hiërarchisch gestructureerde niveaus. RFID-lezers met een Ethernet interface zorgen voor een directe uitwisseling van informatie met systemen van een hoger niveau, zoals PLC, SCADA, MES en ERP of de cloud. Zo zijn goederenbewegingen in realtime zichtbaar, worden gedetecteerde goederen gekoppeld aan de database of zijn er misschien al automatische facturen aangemaakt in de boekhoudsoftware.

Transfer information from UHF tags to MES, ERP, PLC  or cloud with an RFID read/write head.

Directe communicatie met hogere systemen: de Q300 schrijf-/leeskop biedt een hoge platformvariabiliteit (klik om te vergroten)

RFID interface forwards information from UHF readers via OPC UA to MES, ERP, PLC or cloud.

Toegang en gegevensuitwisseling via OPC UA - een wereldwijde en veilige communicatiestandaard (klik om te vergroten)

De platformonafhankelijke communicatiestandaard OPC UA vereenvoudigt de integratie van RFID oplossingen in PLC-, MES-, ERP- of cloudsystemen. Met de AutoID Companion-specificatie is het ook mogelijk om apparaten uit te wisselen tussen Auto-Ident-systemen van verschillende fabrikanten. Turck heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de standaard en heeft een eigen RFID interface met OPC UA server in het portfolio. Voor veilige communicatie biedt de interface gemengde bediening van HF- en UHF-schrijf-/leeskoppen.

Video: Naadloze identificatie in productie en intralogistiek

Bekijk de video om te zien hoe Turck's RFID oplossingen het hele proces optimaliseren - van inkomende goederen tot productie en uitgaande goederen.

Met integratoren en de juiste middleware voor kant-en-klare toepassingen

Vooral voor UHF-projecten loont de knowhow van systeemintegratoren voor bedrijven. Deze specialisten beheersen niet alleen de parametrering van schrijf-/leeskoppen, bijvoorbeeld om interferentie met andere apparaten uit te sluiten, maar nemen ook de installatie van middleware over. Voor de betrokken systemen is het in feite de middleware die de informatie op een gegevensdrager bruikbaar maakt - filteren en verzenden of visualiseren indien nodig.

Client-server applications collect data from RFID devices and process it for enterprise or automation software.

Van goederen naar datastroom: Turck Vilant Solutions levert kant-en-klare RFID-oplossingen (klik om te vergroten)

Sinds 2018, biedt Turck via haar dochteronderneming Turck Vilant Systems ook kant-en-klare complete RFID-oplossingen. De RFID specialist heeft al meer dan 1.000 RFID systeeminstallaties gerealiseerd in 35 landen en verhoogt de efficiëntie van alle track-and-trace-processen in de supply chain met lezersystemen, intern ontwikkelde middleware en on-site service.

Meer efficiënte processen in productie en logistiek

  • Voorkomen van tijdrovende handmatige werkstappen - en bijvoorbeeld voorraadbeheer vereenvoudigen 
  • End-to-end identificatie en volgen van de goederenstroom 
  • Bulk lezen: detecteer meerdere datadragers tegelijkertijd

Verbeterde kwaliteitscontrole

  • Elimineer fouten, bijvoorbeeld tijdens het wisselen van gereedschap of materiaaltoevoer
  • Volledige transparantie in de supply chain dankzij de duidelijke toewijzing van goederen
  • Sabotagebeveiliging via individuele codering

Toekomstbestendige investering met hoge flexibiliteit

  • Uitbreidbaar RFID systeem bestaande uit datadragers, schrijf-/leeskoppen, interfaces, connectiviteit en veldbustechnologie
  • Herschrijfbare datadragers voor duurzaam gebruik
  • Combinatie van HF- en UHF-detectie voor complexe of nieuwe vereisten

RFID Producten

Volg deze links naar onze productdatabase en vind het juiste product voor uw RFID-oplossing.

RFID schrijf-/leeskoppen (HF)

Voordelen voor de gebruiker: rechthoekige en cilindrische ontwerpen (M18, M30) voor een hoge mate van aanpasbaarheid, een reeks apparaten voor toepassingen in de Ex-omgeving of de voedingsindustrie (Wash-down, IP69K) en varianten die in serie kunnen worden bediend (HF-busmodus)


RFID schrijf-/leeskoppen (UHF)

Voordeel voor de gebruiker: Lees/schrijfbereik van meerdere meters, optimale integratie in toepassingen en robuust ontwerp (IP67) voor uitdagende industriële omstandigheden


Q300 – RFID UHF lezer met Ethernet

Voordelen voor de gebruiker: vereenvoudigde installatie en hoge flexibiliteit - directe aansluiting van externe antennes, selecteerbare antennepolarisatie, uitgangsvermogen tot 2 W en "Power over Ethernet"


RFID interfaces (HF/UHF)

Voordelen voor de gebruiker: gemengde bediening van HF- en UHF-schrijf-/leeskoppen in volledig ingekapselde modules (IP67 / IP69K) of de modulaire systemen BL67 (IP67) of BL 20 (IP20)


RFID tags (HF)

Voordelen voor de gebruiker: volledig productgamma van datadragers voor elke toepassing - of het nu onder hoge temperaturen, in een explosiegevaarlijke omgeving of voor montage op metaal is


RFID tags (UHF)

Gebruikersvoordeel: Breed portfolio van onderhoudsvrije UHF-tags (gegevensdragers) voor toepassingen met hogere leesbereiken of bulkuitlezing


RFID handhelds (HF/UHF)

Voordelen voor de gebruiker: Barcode- en RFID-technologie gecombineerd in één apparaat, waardoor gebruikers niet alleen RFID datadragers kunnen lezen of schrijven, maar ook optische barcodes of datamatrixcodes kunnen scannen


RFID Veiligheidsschakelaars

Voordelen voor de gebruiker: bewaking van deuren, kleppen en andere bewegende mechanische afschermingen betrouwbaar met een fraudebestendig systeem van cascadeerbare, contactloze veiligheidsschakelaars


Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide