RFID

RFID-oplossingen voor productie en logistiek

RFID biedt end-to-end tracking van goederen van levering tot verzending, waarbij automatisch wordt bevestigd dat de voorziene materialen en gereedschappen worden gebruikt bij de productie. RFID kan ook zorgen voor een verhoogde beveiliging van toegangspunten. Voor dergelijke industriële taken heeft RFID zichzelf bewezen als een krachtige Auto-ID-technologie voor Industrie 4.0 met contactloze overdracht van grote hoeveelheden data, zelfs over lange afstanden en met een gemakkelijke verbinding met hogere systemen, van PLC tot ERP.

The I/O module can collect signals from RFID readers as well as other devices such as sensors.

BL ident is het complete modulaire RFID-systeem van Turck speciaal voor industriële omgevingen (klik om te vergroten)

HF-technologie (13,56 MHz) is een belangrijke motor van digitale productieprocessen en is gebaseerd op magnetische near-field communicatie. Als er echter grotere bereiken of bulkmetingen van 200 datadragers en meer nodig zijn, moeten gebruikers kiezen voor UHF-technologie (865 ... 928 MHz). Het modulaire RFID-systeem BL ident van Turck maakt de parallelle bediening van schrijf-/leeskoppen in het HF- en UHF-bereik mogelijk - en dankzij beschermingsklasse IP67 kan dit ook direct ter plaatse bij de machine of fabriek worden gedaan. Dit maakt een consistent decentrale signaalverwerking in het veld mogelijk.

Communicatie in logistieke en productie-installaties is tegenwoordig onderverdeeld in hiërarchisch gestructureerde niveaus. RFID-lezers met een Ethernet interface zorgen voor een directe uitwisseling van informatie met systemen van een hoger niveau, zoals PLC, SCADA, MES en ERP of de cloud. Zo zijn goederenbewegingen in realtime zichtbaar, worden gedetecteerde goederen gekoppeld aan de database of zijn er misschien al automatische facturen aangemaakt in de boekhoudsoftware.

Transfer information from UHF tags to MES, ERP, PLC  or cloud with an RFID read/write head.

Directe communicatie met hogere systemen: de Q300 schrijf-/leeskop biedt een hoge platformvariabiliteit (klik om te vergroten)

RFID interface forwards information from UHF readers via OPC UA to MES, ERP, PLC or cloud.

Toegang en gegevensuitwisseling via OPC UA - een wereldwijde en veilige communicatiestandaard (klik om te vergroten)

De platformonafhankelijke communicatiestandaard OPC UA vereenvoudigt de integratie van RFID oplossingen in PLC-, MES-, ERP- of cloudsystemen. Met de AutoID Companion-specificatie is het ook mogelijk om apparaten uit te wisselen tussen Auto-Ident-systemen van verschillende fabrikanten. Turck heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de standaard en heeft een eigen RFID interface met OPC UA server in het portfolio. Voor veilige communicatie biedt de interface gemengde bediening van HF- en UHF-schrijf-/leeskoppen.

Video: Naadloze identificatie in productie en intralogistiek

Bekijk de video om te zien hoe Turck's RFID oplossingen het hele proces optimaliseren - van inkomende goederen tot productie en uitgaande goederen.

RFID Solutions: Seamless Identification in Production and Intralogistics

Met integratoren en de juiste middleware voor kant-en-klare toepassingen

Vooral voor UHF-projecten loont de knowhow van systeemintegratoren voor bedrijven. Deze specialisten beheersen niet alleen de parametrering van schrijf-/leeskoppen, bijvoorbeeld om interferentie met andere apparaten uit te sluiten, maar nemen ook de installatie van middleware over. Voor de betrokken systemen is het in feite de middleware die de informatie op een gegevensdrager bruikbaar maakt - filteren en verzenden of visualiseren indien nodig.

Client-server applications collect data from RFID devices and process it for enterprise or automation software.

Van goederen naar datastroom: Turck Vilant Solutions levert kant-en-klare RFID-oplossingen (klik om te vergroten)

Sinds 2018, biedt Turck via haar dochteronderneming Turck Vilant Systems ook kant-en-klare complete RFID-oplossingen. De RFID specialist heeft al meer dan 1.000 RFID systeeminstallaties gerealiseerd in 35 landen en verhoogt de efficiëntie van alle track-and-trace-processen in de supply chain met lezersystemen, intern ontwikkelde middleware en on-site service.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide

to top