Voordelen

Parallelle gegevenstoegang

Met de excom-Ethernet-Gateway GEN opent Turck de wereld van de procesindustrie voor digitalisering en Industrie 4.0. Voor het eerst zijn alle proces-, diagnose-, status- en aanvullende gegevens nu met voldoende snelheid toegankelijk via een parallel datakanaal, zonder terugkoppeling naar clouds of andere IT-systemen voor analyse en evaluatie - een snelle en eenvoudige manier voor efficiënte conditiebewaking en voorspellend onderhoud. Controllers en besturingssystemen blijven volledig onaangetast en beschermd tegen toegang. De gegevens worden via de cloud naar de systemen in de cloud overgebracht: MQTT, OPC UA, het versleutelde cloudprotocol Kolibri van Turck of via andere open standaarden.

Pyramid

Cloudverbinding - ook op locatie

Naast het verzenden van tijdkritische gebruikersgegevens naar het besturingssysteem, kan excom analysegegevens verzenden naar elk IT-systeem in het netwerk via parallelle gegevenstoegang. Het is echter raadzaam om eerst gegevens in een edge-apparaat te analyseren en vervolgens alleen de resultaten naar de cloud te sturen. De cloud kan weer worden geïmplementeerd als een "private cloud" zonder internettoegang (op locatie) of op de klassieke manier.

Hier biedt Turck naast haar eigen cloudoplossing alternatieve paden met industriespecifieke datavisualisatie en het gecodeerde cloudprotocol Kolibri voor de hoogste beveiligingsvereisten. Via de Turck cloud hardware kunnen gegevens ook via MQTT of OPC UA naar een van de grotere cloudsystemen worden overgebracht.

Hoogste beschikbaarheid dankzij redundantie

De geïntegreerde Ethernet-switch maakt een eenvoudige lijntopologie mogelijk zonder externe schakelaars. Een uitbreiding van de lijntopologie naar een ringtopologie is te allen tijde mogelijk met behulp van het redundantieprotocol. Het enige wat nodig is, is dat alle deelnemers het MRP (Profinet) DLR (Ethernet/IP) redundantieprotocol ondersteunen. Excom zorgt ook voor gateway- en voedingsredundantie, wat de betrouwbaarheid van het systeem verder verhoogt en verdere redundantieconcepten ondersteunt.

Profinet redundantieconcepten

Verschillende netwerktopologieën:

 

S2 Redundancy

S2 Redundantie: 2 masters en 1 gateway

Twee masters, één gateway

S2 redundantie specificeert zich als volgt: een systeem dat bestaat uit twee controllers en één apparaat, hier een excom gateway. Hier synchroniseren de masters zichzelf intern via een backbone bus en onderhouden beide een verbinding met de deelnemer. Turck biedt ook haar IP67 IO-Link mastermodule TBEN-L-8IOL met S2 redundantie aan.

Excom kan ook de hoogste redundantiestandaard R2 aan. Hier leggen twee masters dwarsverbindingen met twee gateways. Dit betekent dat zowel een van de twee controllers als een van de twee gateways kunnen uitvallen zonder dat de communicatie uitvalt.

R2 Redundancy

Turck´s eigen redudantie-oplossing: 2 masters en 2 gateways

Flexibele netwerktopologie

De gateways hebben een geïntegreerde 2-poorts switch en kunnen daarom in een lijnstructuur zoals klassieke veldbussen worden geïnstalleerd. Andere standaard Ethernet topologieën zoals ster-, boom- en ringstructuren worden ook ondersteund.

Multiprotocol

Eén gateway, drie protocollen - Turck's I/O multiprotocol apparaten herkennen de master na het opstarten en passen zich automatisch aan het respectievelijke PROFINET-, Modbus TCP- of EtherNet/IP-protocol aan. excom Ethernet profiteert van deze beproefde standaard en kan direct uit de doos worden gebruikt met alle besturingssystemen die EtherNet/IP, PROFINET of Modbus TCP ondersteunen.

Bijvoorbeeld:

  • Siemens
  • Honeywell
  • Rockwell
  • Yokogawa
  • Emerson
  • Supcon
  • ABB

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide

to top