De TBEN-L-8IOL is de eerste IO-Link master met Profinet-S2-systeem redundantie

I/O-oplossingen met Profinet-S2-systeemredundantie

09/19 – Turck ondersteunt de stap naar Profinet-integratie in procesautomatisering met 's werelds eerste IP67 I/O-module met Profinet S2-systeemredundantie

Mülheim, March 19, 2019

Turck presenteert de TBEN-L5-8IOL, de eerste veldbusmodule met Profinet-S2 systeemredundantie, op de beurs van Hannover. De IO-Link Master in IP67 is momenteel het enige apparaat in zijn soort dat het Profinet-redundantieconcept ondersteunt, dat bijzonder relevant is voor procesautomatisering. De upgrade stelt de blok-I/O-module in staat om met twee controllers - de primaire controller en zijn back-up - via één enkele verbinding een communicatieverbinding tot stand te brengen. Op deze manier integreert de mastermodule de veelheid van bestaande IO-Link apparaten, zoals positie-indicatoren, ventieleilanden, I/O hubs en sensoren, in de wereld van systemen met hoge beschikbaarheid.

De TBEN-L5-8IOL kreeg de functie-uitbreiding onmiddellijk nadat de eerste redundantiecertificaten voor het Profinet-systeem waren afgegeven. In de loop van het jaar zal Turck nog meer multiprotocol apparaten uitrusten, zoals de IP67 block I/O modules van de TBEN-familie, maar ook de I/O-systemen voor de schakelkast van de FEN20, BL20 en excom families. Profinet S2 systeemredundantie zal daarom binnenkort de standaard worden in het veldbusportfolio van Turck.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide