Met zijn cloud-verbinding kan de TBEN-L PLC nu ook de taken van een edge gateway uitvoeren.

IP67 PLC en Edge Gateway in één apparaat

De robuuste TBEN-L-PLC met IP67 beschermingsgraad kan direct worden aangesloten op het Turck cloudplatform dankzij de geïntegreerde edge gateway voor eenvoudige machinesturing en onderhoud.

De TBEN-L PLC is 's werelds eerste IP67 industriële controller, die een onboard CODESYS PLC biedt en tegelijkertijd een cloudverbinding en communicatie met verschillende ethernetprotocollen mogelijk maakt, dankzij de multiprotocoltechnologie. De nieuwe Dual MAC modus maakt het mogelijk dat de robuuste module een verbinding met het automatiseringsnetwerk tot stand brengt via één poort en een veilig gescheiden internetverbinding met de cloud via de tweede poort. Als er geen internetverbinding met de cloud nodig is, is communicatie in twee ethernet-netwerken mogelijk, bijvoorbeeld als Profinet-apparaat en als Profinet, Ethernet/IP, Modbus TCP/RTU of CANopen master.

De voordelen

 • Modulaire automatisering: Perfect geschikt voor stand-alone oplossingen en decentrale concepten
 • Kosteneffectief: Geïntegreerde cloud-verbinding bespaart het programmeren van interfaces tussen PLC en gateway
 • Slanke montage: IP67 maakt montage direct in het veld mogelijk zonder schakelkast
 • Open systeem: Profiteer van de sturingskennis van de CODESYS-gemeenschap

Geen edge gateway nodig dankzij de directe cloud verbinding

De mogelijkheid om de IP67 controller direct op de machine aan te sluiten op Turck's cloud oplossing elimineert niet alleen de noodzaak voor extra edge gateways, maar vereenvoudigt ook aanzienlijk het projectontwerp voor de gebruiker. Dit maakt het mogelijk om gedecentraliseerde en netwerkconcepten te implementeren met een minimum aan installatie-inspanning en -uitgaven. In vergelijking met toepassingen met een aparte edge gateway bespaart de programmering van dit soort oplossingen met een geïntegreerde cloud verbinding aanzienlijk, omdat er geen interfaces voor gegevensuitwisseling nodig zijn.

Controleer de machinestatus op uw smartphone

Eenvoudige toegang tot machinegegevens in de cloud vanaf elke pc of mobiel apparaat wereldwijd vereenvoudigt de foutdiagnose en het onderhoud, evenals de conditiebewaking voor preventief onderhoud. De cloud interface biedt een duidelijke presentatie van de toestand van de sensoren en andere machinegegevens in een browserapplicatie. Deze dashboards kunnen door de gebruiker zonder enige programmeerkennis worden aangemaakt. Grenswaarden zoals temperatuur, druk of trillingen kunnen eenvoudig worden ingesteld en acties voor grensoverschrijdingen kunnen worden gedefinieerd. Indien nodig kan de Turck cloud direct een SMS of e-mail sturen.


INDUSTRIEËN

 • Automotive
 • Tier X toeleveranciers
 • Logistiek
 • Mechanische engineering
 • Speciale machinebouw

BELANGRIJKE FUNCTIES

 • Dual MAC modus maakt verbinding met twee verschillende ethernet netwerken mogelijk
 • Geïntegreerde firewall verhindert de toegang tot het automatiseringsnetwerk
 • Alle licenties aan boord: Master of slave in Profinet, EtherNet/IP, Modbus TCP, Modbus RTU, CANopen en SAE J1939 (geen slave)

GERELATEERDE CONTENT

Succesverhaal: Op cloud gebaseerd machine-onderhoud op afstand

Velco gebruikt een remote monitoring oplossing op basis van Turck cloud oplossing voor het lokaliseren van foutbronnen en het monitoren van productieparameters.


Succesverhaal: Modulair transportsysteem

De e-Carts van Krups Fördersysteme optimaliseren de montage- en testbaan in de productie van battery packs van een Duitse autofabrikant; de IP67 multiprotocol PLC's van Turck zorgen voor de decentrale besturing van het systeem.


PRODUCT DATA

Alle details over de TBEN-L-PLC

Goedkeuringen, data sheets, technische specificaties, instructies, certificates, CAD-bestanden en meer


Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide