De druksensoren van de PS+ serie die de iF Design Award hebben gewonnen zijn de eerste apparaten uit het nieuwe fluidsensor-platform van Turck.

PS+ Druksensoren met capacitieve Touchpads

10/19 – Turck's robuuste, intuïtief bedienbare PS+ serie markeert een nieuwe generatiewissel in de fluid-sensortechnologie

Mülheim, March 19, 2019

Contact

Net op tijd voor de beurs van Hannover begint Turck met de verkoop van druksensoren van de nieuw ontwikkelde PS+ serie. De robuuste sensoren zijn de eerste producten van een modulaire fluid sensor familie, waarmee klanten betrouwbare en intuïtief bedienbare meetinstrumenten krijgen. De sensor kreeg bij de productlancering al de prijs van de iF Design Award.

De PS+ druksensoren zijn bijzonder eenvoudig in gebruik te nemen. Zowel overhead-montage als rotaties van de sensorkop binnen een bereik van 340° is mogelijk.  Na aansluiting registreert de sensor automatisch of de controller of de busmodule een PNP of NPN of een stroom- of spanningssignaal nodig heeft. Er is ook een compatibiliteitsmodus beschikbaar voor integratie in IO-Link systemen. De gebruikersinterface met capacitieve touchpads en een tweekleurendisplay maakt snelle instellingen in het tekstmenu (volgens Turck- of VDMA-norm) mogelijk en is beveiligd tegen onopzettelijke bedieningsfouten door een vergrendelingsmechanisme.

Een neveneffect van de hermetisch afgesloten besturingseenheid is de verhoogde weerstand tegen vuil en vloeistoffen. Daarom voldoen de sensoren aan de ISO-beschermingsklassen IP6K7K, IP6K7 en IP6K9K. De PS+ serie is ontworpen voor drukbereiken tot 600 bar en is verkrijgbaar met zowel beproefde keramische meetcellen (PS310) als metalen meetcellen (PS510). Deze laatste hebben een overdrukweerstand tot zevenmaal de nominale druk. Optioneel kunnen de sensoren worden uitgerust met drukpiekbegrenzers.

Later dit jaar zal Turck zijn nieuwe portfolio van vloeistofsensoren uitbreiden met producten voor temperatuur- en debietmeting. Omdat alle sensoren op hetzelfde platform zijn gebaseerd, zullen ze er zeer gelijkaardig uitzien en werken.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide