Turck's IO-Link masters in blokbouwvorm vereenvoudigen met SIDI de Profinet engineering van IO-Link apparaten

SIDI Integreert IO-Link apparaten in Profinet

08/19 – Turck's IO-Link masters maken via SIDI (Simple IO-Link Device Integration) de integratie van IO-Link apparaten direct vanuit de Profinet engineering mogelijk - zonder dat er extra software of programmering nodig is

Mülheim, March 11, 2019

Turck's Simple IO-Link Device Integration (SIDI) vereenvoudigt de bediening van IO-Link apparaten in Profinet engineering systemen. Omdat de apparaten al in het GSDML-bestand van de master zijn geïntegreerd, kan de gebruiker de apparaten uit de apparaatbibliotheek (bijvoorbeeld in het TIA-portaal) selecteren en via dropdownvelden in zijn project integreren als waren de apparaten submodules van een modulair I/O-systeem. De gebruiker heeft toegang tot alle eigenschappen en parameters van het apparaat met platte tekst. Meetbereiken, schakelpunten en pulsfrequenties kunnen direct vanuit het engineeringsysteem worden ingesteld - zonder programmering of extra software.

SIDI is nu geïntegreerd op alle Turck IO-Link-masters van de TBEN-L, TBEN-S en FEN20 series. De software bevat alle IO-Link apparaten van Turck en Banner Engineering. Daarnaast heeft Turck ook IO-Link apparaten van andere fabrikanten, zoals ventieleilanden, in de SIDI catalogus opgenomen. Andere apparaten van andere fabrikanten kunnen op verzoek worden toegevoegd.

SIDI vereenvoudigt ook het onderhoud aanzienlijk. Omdat alle apparaateigenschappen en parameters van masters en apparaten direct beschikbaar zijn in de centrale projectopslag van de controller, is automatische vervanging van het apparaat in geval van schade ook geen probleem - voor IO-Link masters of voor apparaten.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide