Transmissietechniek d.m.v. sleepringen

Sleepringen worden gebruikt voor de transmissie van elektrische stromen, signalen of data van een stationair naar een roterend platform.

De transmissie tussen het statische (stator) en roterende deel (rotor) gebeurt uitermate betrouwbaar d.m.v. sleepcontacten (bij stroom tot 25 A).

Met de sleepring kunnen veldbussignalen van Profibus, CANopen®, ... tot 12 MB worden overgedragen. Het modulaire systeem van de sleepring biedt een flexibele oplossing in heel wat toepassingen. Met de uitvoeringen IST-SR085 en IST-SR060 (diameter Ø 85 mm en Ø 60 mm) beschikt Kübler over een generatie sleepringen die technische innovatie combineren met productkwaliteit en compactheid.

Daarnaast biedt het Safety-Trans-design van de sleepringveer een betrouwbare transmissie zelfs bij sterke vibraties. Terwijl in de aan de behuizingsring van de sleepring gemonteerde tastveer voor laststromen kopergrafiek verwerkt is, waarmee een hoge slijtweerstand gegarandeerd wordt, bestaat de tastveer voor signaalstromen uit een hoogwaardige goudplatina-legering met een aandeel van 50% goud.
De grootste ontwikkeling in de sleepringentechnologie is er gekomen met het innovatieve contactmateriaal zilver/brons, zilver/roestvaststaal. Hierdoor moeten sleepringen bij onderhoudsbeurten niet meer geolied worden en is het onderhoudsinterval tot 10 maal groter (100 miljoen omwentelingen) dan bij klassieke goud/goud-sleepringen.

De sleepringen van Kübler zijn bijgevolg bijzonder geschikt voor toepassingen in de voedingsindustrie.

Toepassingsgebieden voor sleepringen zijn verpakkingsmachines met ‘sealing rollers’, textielmachines, robots, kranen, kanaalinspectiesystemen, videobewakingsinstallaties, vulmachines, roterende tafels, …

Slipringen

De Kübler-sleepringen zijn beschikbaar in vier basisversies. De SR060E is, met zijn gladde en rechte oppervlakken, speciaal ontworpen voor de verpakkingsindustrie. Met zijn hoge laststroomtransmissie tot 20 A worden 'sealing rollers' sneller opgewarmd wat de productiviteit van flow pack machines aanzienlijk verhoogt.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide