Tel. +32 (0)53 766 566 mail@multiprox.be

excom remote I/O-systeem voor Ex- en niet-Ex-Zones is ideaal voor migratieprojecten

Excom Remote IO-systeem voor Ex- en niet-Ex-zones

Excom is een remote I/O-systeem voor zowel het Ex-, als het niet-Ex-bereik. Het is een modulaire, zeer compacte oplossing en wordt daarom vaak gebruikt in migratieprojecten. Excom kan in zowat alle klassieke DCS-systemen worden geïntegreerd.

Excom® is een universeel I/O-systeem, dat zowel in Zone 1, Zone 2, als in het niet-Ex-bereik kan worden geïnstalleerd. De I/O’s zijn voor Zone 0 toegelaten. Daarbij profiteert u niet alleen van de componenten die geoptimaliseerd zijn voor gebruik in de specifieke zone, maar ook van een uniform concept voor de configuratie en parametrering van de periferie en de veldinstrumenten.

Het excom®-systeem is aansluitbaar op alle klassieke DCS-systemen en is ook gecertificeerd voor maritieme toepassingen.

Flexibel door modulair concept
Excom® is een modulair systeem dat bestaat uit voedingen, PROFIBUS-DP-gateways, I/O-modules en een rack. In dit rack worden de compacte modules voor de aansluiting van de veldapparaten geïntegreerd. De backplane van dit rack zorgt tevens voor de energieverdeling en de datacommunicatie van het volledige systeem.

Ideaal voor migratieprojecten
De excom®-systemen kunnen met de moduleracks MT08, MT16 en MT24 perfect aan elke individuele applicatie worden aangepast en bieden zo een zeer compacte oplossing. Hierdoor worden ze, naast het gebruik in nieuwe installaties, heel vaak ingezet in migratieprojecten.

Optimale beschikbaarheid door redundantieconcept
Indien nodig kunnen voor elke modulerack twee voedingen en twee gateways worden voorzien. Door dit redundantieconcept is optimale betrouwbaarheid verzekerd. De gateways zijn tegelijk master voor de interne databus, als slave voor de hogere DCS PROFIBUS-DP master.

Bovendien kunnen modules (voeding, Gateway en I/O-kaarten) tijdens de werking worden vervangen of kan het systeem worden uitgebreid. Deze kunnen eenvoudigweg weggenomen en in terug het rack worden gestoken (hot swapping/hot configuration in run).

Kant-en-klare oplossing
Turck Multiprox biedt volledige voor-geassembleerde excom-schakelkasten aan, indien gewenst ook met third party componenten. Dit biedt twee voordelen :

 • de klant ontvangt een systeemtoelating voor de volledige kast
 • de klant krijgt een bewijs van intrinsieke veiligheid voor het volledige systeem.

Voordelen voor Engineering, kastenbouwers en Maintenance

 • Eén enkel systeem voor alle bereiken : niet-Ex, Zone 1, Zone 2
 • Geoptimaliseerde oplossing voor elke applicatie door het modulair concept
 • Zeer compact concept door de beschikbaarheid van racks voor 8, 16 en 24 modules, dus plaatsbesparend in schakelkasten en ideaal voor migratieprojecten
 • Tot 192 digitale of 96 analoge signalen over één busadres
 • Uniforme configuratie en parametrering voor alle zones
 • DTM-gebaseerde configuratie en ingebruikname van de periferie en de veldinstrumenten via PC/laptop, zonder gebruik te moeten maken van een DCS
 • HART®-transparantie van het DCS-systeem tot het veldapparaat (HART over PROFIBUS)
 • Configuratie en parametrering mogelijk bij systeem in werking (hot configuration in run)
 • Hoge beschikbaarheid door omvangrijke redundantieconcepten voor PROFIBUS-DP; lijn- en systeemredundantie, ook d.m.v. glasvezeltechnologie.
 • Volledige redundantie (ontdubbeling voedingen en gateways)
 • Hot swapping : vervangen en uitbreiden van alle modules tijdens process (hot swapping in run). I/O-modules kunnen eenvoudig weggenomen en terug in het rack worden gestoken zonder de buscommunicatie te onderbreken.
 • Naadloze DCS-integratie. Eenvoudig aansluitbaar op alle klassieke DCS-systemen van ABB, Emerson, Honeywell, Siemens en Yokogawa.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide