Meer variatie: de Q300 UHF readers zijn nu ook met Linux uitgerust

Linux-uitbreiding voor RFID-UHF readers

19/19 – Geïntegreerd softwareplatform vereenvoudigt de implementatie door systeemintegrators

Mülheim, November 13, 2019

Turck presenteert een Linux-variant van zijn veelzijdige Q300 RFID-UHF reader. Het besturingssysteem biedt met name voordelen voor systeemintegrators die uitgebreide programmering op de schrijf-/leeskop kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld voor de gedecentraliseerde voorverwerking van gegevens of voor verbinding met goederenbeheersystemen van een hoger niveau.

De Q300 werd een jaar geleden op de markt gebracht als de "Multitool voor Industrie 4.0". De reader van twee Watt maakt het mogelijk om maximaal vier passieve UHF antennes aan te sluiten en kan bijvoorbeeld worden gebruikt in toepassingen met bulkdetectie. Triggersignalen of LED verlichting kunnen worden bestuurd via de vier digitale I/O's. De schakelbare antennepolarisatie verhoogt de lees- en detectiesnelheid in omgevingen met veel metaal. De schrijf-/leeskop in IP67 ondersteunt "Power over Ethernet" (PoE) en heeft daarom alleen een Ethernet kabel nodig voor de voeding en de communicatie met industriële controllers, ERP of andere systemen.

Naast de bestaande Codesys en de nieuwe Linux variant presenteert Turck ook Q300 apparaten op basis van Windows Embedded Compact 2013 en OPC-UA.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide

to top