Ruimtebesparend en flexibel: De IM(X)18-4DI scheidingsschakelversterkers voor Ex- en niet-Ex-omgevingen

Flexibele 4-kanalige scheidingsschakelversterkers

De IM18-4DI van Turck biedt een hoge signaaldichtheid en een flexibel configureerbare splitterfunctie - als IMX18-4DI ook in explosiegevaarlijke omgevingen.

Turck presenteert de compacte, vierkanalige IM18-4DI scheidingsschakelversterkers voor niet-Ex en IMX18-4DI voor Ex-gebieden. Met vier signalen op een breedte van 18 millimeter bieden de apparaten een hoge kanaaldichtheid, die vooral bij installatie in kleine schakelkasten en gedecentraliseerde of modulaire automatiseringssystemen het verschil kan maken. Gebruikers profiteren ook van de flexibiliteit van het apparaat. De IM(X)-4DI bevat bijvoorbeeld ook een splitter die kan worden geconfigureerd als een dubbele 1:2, 1:3 of 1:4 verdeler. Bovendien kan de werkingsrichting van de schakeluitgangen worden omgekeerd.

De voordelen

  • Minder opslag dankzij flexibele toepassingsmogelijkheden
  • Minimale schakelkastruimte nodig dankzij de hoge signaaldichtheid
  • Hoge investeringszekerheid dankzij internationale goedkeuringen

Compacte apparaten voor SIL2
Met de nieuwe scheidingsschakelversterkers komt Turck tegemoet aan de toegenomen vraag naar bijzonder compacte oplossingen voor modulaire machines. Met een breedte van 18 millimeter voor vier kanalen hebben de IMX18-4DI bijna een derde minder ruimte op de DIN-rail nodig dan vergelijkbare installaties met tweekanalige apparaten. De SIL2-certificering van de apparaten maakt samen met de SIL-naderingsschakelaars van Turck de bouw van veiligheidsgerichte toepassingen mogelijk.

Voeding naar keuze via Power-Bridge
De signaalkabels worden mechanisch aangesloten met veer- of schroefklemmen. De Power-Bridge varianten kunnen ook vanaf de achterzijde via de DIN-rail worden gevoed.  
Een groepsstoringsmeldcontact maakt het mogelijk foutmeldingen aan te geven, die bij de Power Bridge-varianten via de DIN-rail kunnen worden gerealiseerd. 


INDUSTRIEËN

  • Chemische industrie
  • Olie- en gasindustrie
  • Voedingsindustrie

BELANGRIJKE FUNCTIES

  • Varianten voor de Ex- en niet-Ex-omgevingen
  • SIL2
  • Vier signalen op 18 millimeter
  • Flexibele splitterfunctie

GERELATEERDE INHOUD

In één oogopslag: IMXK - Compacte interfacetechnologie voor modulaire automatisering

Met de introductie van de IMXK-serie zijn voor het eerst scheidingsschakelversterkers en analoge signaalscheiders op de markt gebracht die speciaal zijn ontwikkeld voor inbouw in kasten met geringe diepte. Nu meer informatie!


Whitepaper: Vijf strategieën voor het vermijden van hotspots in schakelkasten

De whitepaper geeft informatie over de oorzaken van overmatige warmteontwikkeling in schakelkasten en identificeert de daaruit voortvloeiende problemen. Als mogelijke oplossingen worden vijf strategieën aangereikt. Ontdek welke strategie geschikt is om de warmteontwikkeling in uw schakelkast te reguleren.


PRODUCTDATA

Alle gegevens over de IM(X)18-4DI

Goedkeuringen, databladen, technische specificaties, instructies, certificaten, CAD-gegevens en meer


DIGITALE SHOWCASE

Digital Innovation Park

Lees meer over de nieuwste automatiseringstrends in onze digitale showcase


Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide

to top