Bekroonde productfamilie: Michael Corban (re.), hoofdredacteur van Elektro AUTOMATION, overhandigde Turck productmanager Raphael Scholzen de hoofdprijs.

Automation Award voor de flowsensorfamilie

Bezoekers van de SPS-beurs hebben de FS+, PS+ en TS+ productfamilies verkozen tot winnaar in de sectie Standaard Componenten & Sensoren.

De nieuwe serie flowsensoren van Turck is bekroond met de Automation Award van het tijdschrift Elektro AUTOMATION. De bezoekers van de SPS - Smart Sensor Solutions beurs - van Nürnberg hebben de productserie met meerderheid van stemmen verkozen tot winnaar van de sectie Standaard Componenten & Sensoren. "De combinatie van een uniform technologisch concept en een functioneel ontwerp maakte grote indruk", verklaart een enthousiaste Raphael Scholzen, productmanager voor Flow sensoren bij Turck, die de prijs bij de uitgeverij van de mediagroep Konradin in ontvangst nam.

Turck presenteerde in mei 2019 de eerste apparaten van de PS+ druksensorserie, die bij hun lancering al de IF Design Award wonnen. Sinds de SPS-beurs zijn er nu ook flowsensoren van de FS+ serie aan het gamma vloeistofsensoren toegevoegd en de TS+ temperatuursensoren zijn voor het begin van 2020 gepland.

Alle apparaten van de serie flowsensoren zijn gebaseerd op hetzelfde platform en bieden daardoor een uniforme bediening. Het opvallende kenmerk van het Plus-assortiment is de compacte sensorkop met een roestvaststalen behuizing en een eendelige frontkap. Het capacitieve touchpad van de bedieningsinterface is volledig krasvast en biedt de gebruiker een intuïtieve menunavigatie, terwijl het afdichtingsconcept een maximale bescherming tegen het binnendringen van vocht en stof garandeert.

Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide