Turck presenteert 's werelds enige HF-schrijf-/leeskop met Ex-m-bescherming voor contactloze identificatie in explosieve omgevingen

RFID schrijf-/leeskop voor Ex-zone 1/21

Turck presenteert 's werelds eerste HF RFID lees-/schrijfkop voor direct gebruik in ATEX Zone 1/21

Turck breidt zijn Industrie 4.0-portfolio uit naar explosiebeveiligde gebieden en onderstreept daarmee zijn engagement als leverancier van end-to-end IIoT-oplossingen voor de procesindustrie. Met de TN-R42/TC-Ex biedt Turck niet alleen 's werelds enige HF RFID schrijf-/leeskop die gecertificeerd is voor direct gebruik in ATEX Zone 1/21, maar ook een betrouwbaar en eenvoudig alternatief voor toepassingen waar eerdere implementaties onmogelijk of zeer moeilijk waren.

Voordelen

  • Verbeterde veiligheid van de installatie: Kleppen gaan pas open als de juiste slangaansluitingen zijn geïdentificeerd

  • Verhoogde kwaliteit: betrouwbare identificatie en documentering van voorproducten en tussenproducten

  • Track & trace: volledige traceerbaarheid van producten via doorlopend gebruik van RFID
  • Bescherming tegen manipulatie: matching van specifieke RFID-gegevens in plaats van inductieve binaire codedetectie

Robuust, compact en vrijwel overal installeerbaar

De schrijf-/leeskop onderscheidt zich van explosieveilige identificatieoplossingen voor zone 1/21 door zijn uiterst compacte afmetingen en kan daarom ook worden geïnstalleerd in toepassingen waar de ruimte beperkt is. De slanke TN-R42/TC-Ex is daarom ideaal voor de contactloze identificatie van correcte toevoerslang- en flensverbindingen, die investeringen en productkwaliteit in de chemische en farmaceutische industrie garanderen. 

End-to-end HF RFID-systeem in de Ex-zone

De interface-aansluiting van de TN-R42/TC-Ex werkt als een standaard schrijf-/leeskop voor de Ex-zone. Hij wordt eenvoudig aangesloten op de Turck RFID-interfaceseries BL20 of TBEN en kan indien nodig ook in beschermende behuizingen in Zone 2/22 worden geïnstalleerd. Naast de identificatie van de toevoerslang kan hij ook andere informatie verwerken, zoals steekplaats, datum, tijd of de vervuilingsgraad van de slang. De multiprotocoltechnologie van Turck maakt gegevensoverdracht naar het besturingssysteem mogelijk via drie ethernetprotocollen - Profinet, EtherNet/IP en Modbus TCP.

Toepassingsspecifieke RFID-tags

Er zijn verschillende HF RFID-tagtypes beschikbaar die voor specifieke toepassingseisen zijn aangepast. Zo zijn bijvoorbeeld HF RFID-tags met een paswoordfunctie beschikbaar voor toepassingen met hoge eisen op het gebied van gegevens- en toegangsbeveiliging.

Volledige traceerbaarheid dankzij een uitgebreid RFID-systeem 

Het complete HF RFID-systeem van Turck biedt een optimale oplossing voor verschillende identificatietaken in de farmaceutische industrie. Het garandeert een verbeterde veiligheid in de fabriek en de volledige traceerbaarheid van producten dankzij het end-to-end gebruik van RFID.


INDUSTRIEËN

  • Farmaceutische industrie 
  • Chemische industrie

BELANGRIJKSTE FUNCTIES

  • Beschermingsgraad IP67
  • Goedgekeurd voor ATEX Zone 1/21, 3 GD
  • Lengte: 150.5 mm, diameter behuizing 42 mm

GERELATEERDE CONTENT

PRODUCT DATA

Alle details over de TN-R42/TC-Ex

Goedkeuringen, gegevensbladen, technische specificaties, instructies, certificaten, CAD-gegevens en meer


Select Country

MULTIPROX

Nederlands | Français

Turck worldwide

to top